Flexi-Bar Standard harjoitustanko

Flexi-Bar Standard harjoitustanko

€109.00

Norm. 119.00 €

Katso kaikki lihashuoltovälineet tästä ►

Flexi-Bar on kehonhuoltoharjoitus, jossa vahvistetaan kehon syviä lihaksia ja rentoutetaan kehossa olevia kireystiloja

Flexi-Bar tanko on monipuolinen syvien lihasten ja koko kehon harjoitusväline, jota vodaan käyttää seisten, tasapainoillen yhdellä jalalla tai tasapainolaudalla, istuen, maaten tai liikkuen. Sillä on laaja soveltuvuus: kuntosalit, ryhmäliikunta, personal trainereiden asiakkaat, kuntien liikunnanohjaus, vammojen kuntoutus tai kotikuntoilu.

Harjoituksista hyötyvät erityisesti henkilöt, jotka kärsivät niska-, hartia- ja selkäkivuista

Flexi-Barin tehokkuus perustuu tangolla suoritettavaan heiluriliikkeeseen, joka stimuloi selkärankaa tukevia syviä lihaksia koko rangan pituudelta. Nämä lihakset ovat vastuussa rangan tukevuuden ylläpidosta pitäen meidät pystyasennossa. Kun heilutamme Flexi-Baria aktivoimme selän ja vatsan lihakset. Tankoharjoituksista hyötyvät erityisesti henkilöt, jotka kärsivät niska-, hartia- ja selkäkivuista.

Flexi-Bar harjoituksen hyödyt

Heilutusvärinä edistää veren virtausta lihaksiin tuoden mukanaan lihasten tarvitsemaa happea ja poistaen lihaksista siellä olevia kuona-aineita. Lopputuloksena on vahvemmat ja tehokkaammat rankaa tukevat syvät lihakset, jotka pitävät selän stabiilina ja kivuttomana.

Flexi-Bar tanko harjoittaa kaikkia kehon syviä lihaksia (vatsa, selkä) ja vaikutus näkyy todennäköisesti ensimmäisenä ryhdin paranemisena tai kroonisen selkäkivun vähittäisenä helpottumisena.

Yksinkertainen tankoharjoitus aktivoi kehon tahdottomat syvät lihakset

Heilutustekniikka on helppo omaksua. Alkuvaiheessa Flexi-Barin heiluttaminen tosin saattaa vaatia keskittymistä. Joillakin heilutustekniikan oppiminen saattaa vaatia hieman aikaa, silloin kyse on ainoastaan heilutustekniikan vaatiman koordinaation oppimisesta, ei kunnon heikkoudesta. Alkuvaiheessa olkapään ja selän pinnalliset lihakset tekevät suurimman työn heiluriliikkeessä. Kun heilutustekniikka harjoittelun jälkeen on kunnossa, kehon syvät lihakset ottavat päävastuun heiluriliikkeestä. Flexi-Barilla tehtävä heilutus aiheuttaa värähtelyä, joka kulkeutuu koko kehon läpi, myös osin tahdottomiin kehon syviin lihaksiin. Nämä lihakset reagoivat välittömästi suojaamalla selkärankaamme vaaran uhatessa esim. talvella liukastuessa. Kehon syvät lihakset ovat hyvin usein heikkoja ja niillä on puutteellinen verenkierto käytön puutteesta tai harjoittelun yksipuolisuudesta johtuen. Näiden lihasten päätehtävä on kuitenkin pitää selkäranka vakaana päivittäisessä toiminnoissa ja liikunnassa ja niiden täytyy olla vahvoja ja joustavia.

Flexi-Bar harjoittelu aktivoi nämä syvät lihakset isometrisillä ja isotonisilla supistuksilla – tukien samalla kehoa ja pitäen selkärangan oikeassa asennossa. Erityisesti sidekudos, joka koteloituu jokaiseen nikamaan, saa osansa lisääntyneestä verenkierrosta. Tämä lisääntynyt verenkierto pitää sidekudoksen vahvana, kuitenkin taipuisana ja herkkänä päivittäisen elämän vaatimuksiin, vähentäen riskiä selän vammoille ja lisäten vastetta kaikenlaiseen harjoitteluun.

Salaisuus piilee tarkasti määritetyssä taipuisuuden ja kestokyvyn suhteessa sekä heiluriliikkeessä

Flexi-Barin on kehittänyt Flexi-Sportsin tekninen tutkimuslaboratorio yhteistyössä Münchenin yliopiston kanssa. Tutkimukset osoittavat, että harjoittelussa parhaat tulokset saavutetaan 4,6 hertsin frekvenssillä. Flexi-Barin kanssa työskennellään juuri tällä frekvenssillä. Flexi-Barin salaisuus piilee sen tarkasti määritetyssä taipuisuuden ja kestokyvyn suhteessa sekä heiluriliikkeessä. Lasikuidulla vahvistettu muovinen Flexi-Bar pohjautuu alun perin ilmailu- ja avaruustutkimukseen. Flexi-Barin mukana toimitetaan koko kehon harjoittamiseen suunniteltu suomenkielinen harjoitusohjelma. Harjoittele Flexi-Barilla vähintään 10-15 minuuttia 3 kertaa viikossa. Lihakset reagoivat nopeammin ja harjoittelu tuottaa paremmat tulokset kuin perinteinen harjoittelu. Syvät lihakset ovat pääsääntöisesti hyvin pieniä, joten ne eivät tarvitse ajallisesti suuria määriä harjoitusta. Mikäli haluat myös pinnallisille lihaksille tehokasta harjoitusta, sinun tulee harjoitella suositusta enemmän. Flexi-bar ei varsinaisesti kasvata lihasmassaa. Rajoita harjoitusaika maksimissaan 2 h / päivä.

Flexi-Barin käyttöaiheita

Flexi-Barin aktiivinen värähtely aiheuttaa kehossa poikkeuksellisen passiivisen reaktion. Välineen avulla syvät lihakset joutuvat työskentelemään altistuessaan heiluriliikkeen tuottamalle ärsykkeelle. Sen lisäksi liikkeet vaikuttavat hartiaseudun, selän, lantion ja vatsan lihaksiin. Flexi-Barin vaikutus perustuu passiivisen ja aktiivisen liikuntaelimistön tervehdyttämiseen sekä ennaltaehkäisyyn: parantaa sensomotoriikkaa, tasaa neuromuskulaarisia eroja, parantaa syvien lihasten tiedostamista ja koordinaatiokykyä, ehkäisee lantionpohjanlihasten surkastumista raskauden jälkeen, stimuloi ja vahvistaa sidekudosta. Flexi-Baria voidaan käyttää helpottamaan lihasten kireyttä niskassa, selässä ja lonkassa, auttamaan nivelten ongelmissa (esim. artroosi, artriitti), vahvistamaan selkärankaa tukevia syviä lihaksia, kehittämään lihasten voimaa ja kestävyyttä, parantamaan lihasten aineenvaihduntaa ja kuona-aineiden poistumista lihaksista, vähentämään kipua ja jäykkyyttä lihaksissa, kehittämään sensomotorista koordinaatiota ja nopeuttamaan lihasten reaktioaikaa.

Kontraindikaatiot: · tuoreen vamman ensi päivien kuntoutus · raskauden viimeinen kolmannes · syöpähoidot

 • Flexi-Bar Standard (punainen)

Yleisimmin käytetty malli, laaja soveltuvuus mm. ikäihmisten liikuttamiseen, työpaikkojen taukojumppavälineeksi, kotikuntoiluun ja ryhmäliikuntaan. Flexi-Barin mukaan tulee kaksi suomenkielistä kuvitettua harjoitusohjelmaa ja taukoliikuntaohjelma sekä englannin kielinen harjoitus-DVD.

 • Flexi-Bar Intensiv (sininen)

Aktiiviliikkujille tarkoitettu, asettuu jäykkyydeltään Standardin ja Atletikin väliin. Intensiv-mallia voi suositella jo pidempään Flexi-Barilla harjoitelleelle tai voimakkaammalle heiluttelijalle. Malli on yhtä kevyt kuin Standard-malli. Mukana kaksi suomenkielistä kuvitettua harjoitusohjelmaa ja taukoliikuntaohjelma sekä englannin kielinen harjoitus-DVD.

 • Flexi-Bar Athletik (musta)

Huippu-urheilijoille kehitetty jäykin versio noudattaa kaikkia samoja periaatteita kuin muut Flexi-Bar mallit mutta vaatii enemmän voimaa. Flexi-Barin mukaan tulee kaksi suomenkielistä kuvitettua harjoitusohjelmaa ja taukoliikuntaohjelma sekä englannin kielinen harjoitus-DVD.

Kontraindikaatiot

Vältä Flexi-Bar -harjoituksia mikäli sinulla on jokin seuraavista tiloista:

 • äärimmäinen hypertensio
 • harjoitettavien kehonosien akuutit tulehdukset
 • 1-2 viikkoa nikamavälilevyn leikkauksen jälkeen
 • nikamavälilevyjen häiriöt, neurologiset oireet
 • sepelvaltimotauti akuuteissa vaiheissa
 • ensimmäiset kuukaudet sydänkohtauksen jälkeen
 • sydämen vajaatoiminta tai tulehduksellinen sydänsairaus
 • arterioskleroosi (perifeerisen valtimon verisuonisairauden vaiheet III tai IV)
 • aivojen aneurysma
 • vatsan aortan aneurysma
 • raskausajan viimeinen kolmannes
 • pahanlaatuiset kasvaimet ja etäpesäkkeet

info@labtex.fi | 358 (0)92223533 | Toimitusehdot | Rekisteriseloste

© 2018 Paramjit Singh | Helsinki, Finland