Somnolis kuorsauskisko

Somnolis kuorsauskisko

€34.95

Somnolis kuorsauskisko on oraalinen laite kuorsauksen pysäyttämiseksi

Sveitsissä kehitetty helppokäyttöinen ja huomaamaton oraalinen ratkaisu on suunniteltu vähentämään kuorsausta sekä lievää tai satunnaista uniapneaa. Somnolis kuorsauskiskon kehittelyssä on hyödynnetty viimeisintä tieteellistä tutkimustyötä ja teknologiaa ja sen vaikutus perustuu leuan asentoa siirtävään mekanismiin, jonka seurauksena ylähengitystiet pysyvät avoimena. Tällainen kliinisesti todistettu terapiamuoto vähentää tai pysäyttää kuorsauksen.

Somnolis kuorsauskiskon toimintaperiaate

Unen aikana ylähengitysteiden, pehmeän suulaen ja kielen lihakset rentoutuvat ja ilman kulkutila pienenee. Kuorsaus syntyy ylähengitysteiden tukkiessa hapensaantia. Somnolis kuorsauskisko edesauttaa leuan anatomista asentoa vapauttaen ylähengitystiet ja estäen kielen valumista nieluun. Kisko voidaan sovittaa säätöhihnoilla mahdollisimman tarkasti, mikä lisää laitteen käyttömukavuutta.

Laite on valmistettu lääkinnälliset- ja elintarvikkeille asetetut standardit täyttävästä pehmeästä materiaalista, joka ei sisällä lateksia tai bisphenol A:ta. Pakkauksessa on 4 kpl säätöhihnoja, jotka voidaan sovittaa neljän voimakkuusasteen tarkkuudella. The American Academy of Sleep Medicine suosittelee suukiskojen käyttöä uniapnean ja kuorsauksen ensisijaisena hoitomuotona lievissä ja keskivaikeissa tapauksissa.

Mitä haittoja kuorsaamisesta voi olla?

Hoitamattomana kuorsaus saattaa johtaa lyhyisiin hengityskatkoksiin (uniapnea), joilla on haitallisia vaikutuksia syvänunen vaiheeseen. Seurauksena voi ilmetä mm. jatkuvaa väsymystä, päänsärkyjä, ärtyneisyyttä ja oireiden pitkittyessä sukupuolivietin heikentymistä sekä sydän- ja verisuonitautien oireita. Uniapneaa pahentavia tekijöitä ovat ylipaino, päihteet, uni- ja rauhoittavat lääkkeet, väsymys ja stressi.

Vinkki: Mietityttääkö sinua lähteä kuorsaavan kumppanin kanssa matkalle? Somnolis mahtuu vaikka housujen taskuun ja on huomaamaton käyttää.

Kontraindikaatiot ja muuta huomioitavaa

Somnolis kuorsauskiskon vasta-aiheet: irrotettava tai helposti irtoava hammasproteesi, alaleuan nivelkipuja, irtoava hammas, alle 18 vuoden ikä. Käänny lääkärin tai hammaslääkärin puoleen mikäli olet epävarma kuorsauskiskon soveltuvuudesta itsellesi. Mikäli kuorsauskiskon käyttö ei olennaisesti vähennä oireita, on suositeltavaa ottaa yhteyttä lääkäriin vaikeampien uniongelmien, kuten uniapnean selvittämiseksi. Pitkäaikaiskäyttöön suosittelemme lämpömuotoiltavia Somnofit / Somnofit-S uniapneakiskoja.

Valmistaja suosittelee: BonyPlus Express puhdistusporetabletit suukojeiden hellävaraiseen mutta tehokkaaseen puhdistamiseen vähintään kahdesti viikossa. Huolehtimalla oraalisen laitteen hygieniasta pidennät sen käyttöikää ja ehkäiset mahdolliset bakteerikertymät.

Maahantuoja: LabTex Oy Jakelija: LabTex Oy / Oy Medifon Ab

Saatavana myös apteekeista 9/2019 alkaen. Mikäli tuotetta ei vielä ole apteekkisi hyllyssä, voi apteekki tilata tuotteen sinulle suoraan tukusta.


info@labtex.fi | 358 (0)92223533 | Toimitusehdot | Rekisteriseloste

© 2018 Paramjit Singh | Helsinki, Finland