Somnofit uniapneakisko

Somnofit uniapneakisko

€89.00

Somnofitin vaikutus perustuu leuan asentoa eteenpäin vetävään mekanismiin, jonka ansiosta leuka pysyy anatomisessa asennossa ja ylähengitystiet pysyvät avoimena nukuttaessa. Tällainen kliinisesti todistettu hoitomuoto eliminoi kuorsausta ja uniapneaa. Unen aikana ylähengitysteiden, pehmeän suulaen ja kielen lihakset rentoutuvat ja ilman kulkutila pienenee. Kuorsaus- ja uniapneaoireet syntyvät kun hengitys ei kulje vapaasti ylähengitysteissä. Somnofit -laitteen avulla alaleuka pysyy anatomisesti oikeassa asennossa eikä kieli valu nieluun. Hoidon kannalta on tärkeää, että hoitava lääkäri on diagnosoinut uniapnean ja suosittelee suukojeen käyttöä. Somnofit uniapneakiskon muotoilu ja sovitus suoritetaan vaivattomasti kotona vain muutamissa minuuteissa. Pakkauksen mukana toimitettavien säätöhihnojen avulla suukoje voidaan säätää mahdollisimman tarkasti, mikä lisää laitteen käyttömukavuutta.

Suosittelijat

Mm. Hammaslääkärit Antti Pihakari, Tiina-Riitta Vuorjoki, Kari Kivi, Ulla Kotiranta, Kari Väätäinen, Paula Makkonen, Pirjo Savolainen, Merja Laurila ja Sirkka Halinen suosittelevat Somnofit suukojetta ensisijaiseksi hoitomuodoksi lievään ja keskivaikeaan uniapneaan. The American Academy of Sleep Medicine suosittelee alaleuan asentoa muokkaavan kojeen käyttöä lievään ja keskivaikeaan uniapneaan.

Uniapnean vaikutukset

Hoitamaton uniapnea eli ylähengitysteiden ahtautumisesta johtuvat unenaikaiset hengityskatkokset moninkertaistavat sydäninfarktin sekä verenpaine- ja sepelvaltimotaudin vaaraa sekä lisäävät riskiä sairastua tyypin II diabetekseen. Lyhyemmällä aikavälillä väsymys, päänsärky, muistihäiriöt ja kohonnut verenpaine voivat kertoa uniapneasta. Oireita pahentavia tekijöitä ovat mm. ylipaino, alkoholi ja tupakka, epäsäännölliset elintavat ja selällä nukkuminen.

Somnofit on alkuperäinen sveitsiläsvalmisteinen terveydenhuollon laite, joka on valmistettu lääketieteelliset- ja elintarvikkeille laaditut vaatimukset täyttävästä lateksittomasta materiaalista. Kiskot muovautuvat käyttäjän suuhun sopiviksi kuumennettaessa. Pehmeän materiaalin ansiosta laite ei aiheuta hiertymiä suuhun tai leuan nivelten kipeytymistä. Materiaali on väriaineeton ja sen allergeenit on minimoitu. Kiskot muodostuvat kahdesta muotista ja säädettävistä hihnoista.

Kiskomuotit asetetaan kuumaan veteen, jolloin materiaalista tulee helposti muovattavaa. Pakkauksen mukana on lämpömittari veden lämmön tarkistamiseksi. Kiskot painellaan suuhun ylä- ja alahammasrivistöjen päälle ja purraan yhteen, jolloin ne muotoutuvat käyttäjälle sopiviksi. Lopuksi muotit yhdistetään hihnalla, joka vetää alaleukaa hieman eteenpäin. Tämän jälkeen kiskomuotit ovat valmiit käytettäväksi. Muotit voidaan tarvittaessa lämmittää ja muovailla uudestaan. Kiskojen käyttömukavuus paranee säännöllisellä käytöllä. Totuttelu kiskojen kanssa nukkumiseen kestää yleensä muutamasta yöstä viikkoon.

Kontraindikaatiot

-hammasproteesi, heikosti kiinnitetty hammasimplantti, alaleuan nivelkipua, irtoamaisillaan oleva hammas tai edennyt hammasta ympäröivä sairaus, alle 10 hammasta ala-tai ylärivistössä, olet alle 18 vuotias.

Keskustele lääkärin/hammaslääkärin kanssa mikäli epäilette oraalisten laitteiden soveltuvuutta itsellenne. Saattaa joissakin tapauksissa aiheuttaa muutoksia purennassa, jolloin lääkärin seuranta on suositeltavaa. Tutkimukset osoittavat, että suukiskot lievittävät oireita suurimmalla osalla kuorsaajista ja uniapneaa sairastavista. Kuorsaukseen ja uniapneaan vaikuttavista tekijöistä kuten elintavoista, anatomiasta ja terveydentilasta johtuen täydellistä tehoa ei voida taata kaikissa tapauksissa.


info@labtex.fi | 358 (0)92223533 | Toimitusehdot | Rekisteriseloste

© 2018 Paramjit Singh | Helsinki, Finland